Halkbana/Riskutbildningar

Körning på halka för privatpersoner och företag

Ska du ta körkort?

När du ska ta körkort för bil är det obligatoriskt att gå en Risk2-utbildning (halkbanekörning). Till oss kommer man med sin körskola eller om man kör privat så bokar man in sig på en privatisttid. Du ska även gå en Risk1-utbildning och det gör du på en körskola. Det spelar ingen roll i vilken ordning du går Risk1 och Risk2.

Kommer man till oss via sin trafikskola så bokar de in dig. För privatister har vi tider under veckodagar och förmiddagar eller eftermiddagar. Se i kalendern nedan vilka bokningsbara tider som finns.

Viktigt att man har med sig legitimation. Privatister kan betala direkt här på sidan med kort eller på plats med VISA/Mastercard, Swish eller kontant. Kursen är på svenska och har man svårt med språket bör man ha med sig en egen tolk.

Under dagen görs avbrott för lunch. Det finns dagens lunch att köpa här och även a la carte.

Loading…

DSC_0021 Kopia av SDCsommar (30)

Kurser för företag eller privatpersoner som redan har körkort

Kom till oss och upplev realistiska situationer i olika hastigheter på ett säkert sätt. Vi utbildar inte bara yrkeschaufförer. Många företag vill utbilda sin personal för att de ska bli bättre chaufförer. Både när de kör privat till och från jobbet och för dem som kör tjänstebilar.

Målet är att deltagarna ska lära sig minimera risker och skador, både person- och materiella skador. Vi lär också ut hur man kör så ekonomiskt som möjligt. Sammantaget finns pengar att spara för företagen, både för bränslekostnad och reparation. Läs mer under “Företagsutbildningar”.

Under utbildningen får deltagarna uppskatta bromssträckor, väja för hinder, ta kurvor, minimera bränsleförbrukningen etc. Kursen görs vanligen halv eller hel dag, men skräddarsys efter kundens önskemål.

Det bästa är om deltagarna kör i egna bilar, men det går även bra att hyra en bil hos oss.

Kurserna går året runt då vi även har halkbana vid sommarväglag.

Vi tar varje år mot personer som känner att de vill bli bättre chaufförer och bättra på sin teknik och känna sig säkrare på vinterväglag. Skräddarsydda utbildningar till privatpersoner görs helt efter kundens önskemål.

CIMG7549 TT