UTBILDNINGAR

RISKUTBILDNING BIL – DEL 2

Riskutbildning BIL – Del 2 handlar bland annat om hastighet, säkerhet och körning vid olika väg- och väderförhållanden. Manöverbana ingår i den här delen och du kommer att få prova, testa och uppleva riskfyllda situationer på ett säkert sätt.

Utbildningen kostar 2600kr och sker mellan 12:00-15:30 på onsdagar. Vi använder oss utav automatbilar.

VIKTIGT! Medtag legitimation och kom i tid! För din egen säkerhet och för att klara utbildningskravet är det viktigt att du är i körkortsutbildningens slutskede.

Avbokning eller ändring av tid måste ske senast 3 dagar innan kurstillfället, till info@drivecenter.se. Vid sjukdom, ring 0912-200 40. Under rådande pandemi är det viktigt att ni är symtomfria för att inte bidra till smittspridning.

LÄS MER / BOKA HÄR

RISKUTBILDNING MC – DEL 2

Vi genomför riskutbildning för behörighet:

  • A – Tung motorcykel
  • A2 – Mellanstor motorcykel.

Utbildningen handlar bland annat om hastighet, säkerhet och körning vid olika väg- och väderförhållanden. Manöverbana ingår i den här delen och du kommer att få prova, testa och uppleva riskfyllda situationer på ett säkert sätt.

Utbildningen sker mellan 08:00-13:00, kom 07.45 för leg kontroll. Lunch ingår i priset.

Drivecenter Arena tillhandahåller motorcyklar. Övrig utrustning så som MC-kläder och skor, ryggplatta, handskar och hjälm står ni själv för.

För din egen säkerhet och för att klara utbildningskravet är det viktigt att du är i körkortsutbildningens slutskede.

Avbokning eller ändring av tid måste ske senast 3 dagar innan kurstillfället, till info@drivecenter.se.

Obs! Saknas bokningsbara tider kan du kontakta oss på info@drivecenter.se. Vid tillräckligt stort intresse genomför vi en utbildning i slutet av september (v 39).

LÄS MER / BOKA HÄR

UTBILDNINGAR PÅ DRIVECENTER ARENA

HALK- OCH RISKUTBILDNING:
Upplev riskfyllda situationer på ett säkert sätt och hitta strategier för att undvika onödiga risker, skador och kostnader vid bilkörning.

Under utbildningen har vi teori där vi pratar om vilka risker som finns vid körning, bilarnas hjälpmedel, samt strategier att ta till vid krissituationer efter vägen. Därefter sätter vi oss i bilarna, bromsar och gör undanmanövrar i olika hastigheter och på olika underlag för att se effekterna av hastigheten i olika kritiska lägen. Deltagarna får på en handlingsbana, träna kurvtagning och uppleva/testa bilarnas teknik och hjälpmedel. Utbildningen avrundas med kaffe/te och en utvärdering om dagens körning.

Utbildningen pågår i 6 timmar med en lunchpaus. Förslagsvis mellan ca 09.00 och 15.00.
Minimumantal på 10 deltagare och max 20.

I samband med Halk- och riskutbildningen erbjuder vi även följande:
ECO-driving, HLR-utbildning Vuxen och specialanpassade lösningar. Ni kan antingen komma med era egna bilar, eller så går det hyra hos oss.

Utbildningarna kan även hållas på engelska.

SKICKA EN FÖRFRÅGAN 

FÖRARUTBILDNING RACINGLICENS

Nu kan du ta din racinglicens på plats på Drivecenter Arena i Fällfors.

Kursen genomförs med både teori och praktik. Det praktiska momentet genomförs med egen bil. Efter avslutad kurs kan du söka Svenska Bilsportförbundets Racinglicens för att tävla.

  • Plats: Drivecenter Arena
  • Datum: Lördag 24 september
  • Licensklass: du erhåller efter godkänd kurs intyg för att söka SBF Racinglicens

Begränsat antal platser!

LÄS MER / BOKA PLATS