ARENAN

RACINGBANAN

Skandinaviens längsta racingbana färdigställdes våren 2019. Bandesignen togs fram 2008 och är ritad utav österrikaren, Franz Wurz. Första tävlingen, Midnattssolsloppet, kördes juni 2019 och evenemanget blev en riktig succé med 17 000 besökare under två dagar.

På racingbanan sker det olika typer av publika evenemang men den används också i vår dagliga verksamhet. Körutbildningar, testverksamhet och företagskörning är några av alla aktiviteter.

Racingbanan är 4270 m lång, men går att nyttja i andra utföranden, bland annat som kortare variant på 3300 m. Intill banan finns det 20 depåboxar, två läktare med 2508 numrerade sittplatser vardera och runtom banan finns det möjlighet till ”free seating” läktare.

Områdeskarta – klicka här 

 

TEST- OCH KÖROMRÅDEN

I anslutning till racingbanan finns stora körområden med plats för i princip alla sorters övningar och fordon. Drivecenter Arena består av ett 361 hektar inhägnat område, varav 130 hektar är asfalterat.

På arenan finns raksträckor på upp till 2 km, kurvor och preparerade halkkörningsytor, offroadslingor och även en backe med 9% lutning. Utöver det finns det även ett bergrum med asfalterad väg som är 220 meter lång och 15 meter bred och har konstanta förhållanden året om.

På vårt område utför vi utbildningar, event och testverksamhet året runt för små och stora grupper.
Unikt för oss är att vi har möjlighet att kombinera flera olika övningar med varandra, beroende på vad våra kunder vill utveckla/uppleva.

Vårt område tillåter realistiska hastigheter utan att riskera säkerheten för människa och maskin.

EVENT OCH KONFERENS

Utöver vår racingbana och testanläggning så finns det lokaler i varierande storlekar, lämpliga för grupper på 5–10 personer till grupper upp emot 200 deltagande. Kombinera konferensdagen med ett trevligt event med olika aktiviteter eller varför inte en körutbildning fylld av upplevelser och bra erfarenheter för större säkerhet på vägarna.
 
Ta med dina kunder eller personal för möten / konferens hos oss. Vi ordnar företagsfester med aktiviteter i ett brett spann, allt från det lilla till det stora företaget. Ni kan till exempel köra en racingbil, för att sedan känna lugnet på ett yogapass. Ett event kan pågå alltifrån några timmar till en hel helg. Ni gör allt på ett och samma ställe, med gångavstånd mellan aktiviteterna.

LOGI OCH GLASHUSET

2019 sattes vårt fantastiska Glashus upp. Det står i nära anslutning till racingbanan med en härlig terrass runt hela huset. Med sina luftiga och ljusa lokaler inbjuder huset till möjligheter för olika aktiviteter, så som utställningar, konferenser, produktlansering och middagar.

På området finns Sand Hotell som färdigställdes 2020. Hotellet består utav 80 enkelbäddsrum med egen WC/dusch, där det finns möjlighet till tvåbäddsrum. Utöver det finns logi Vingen med 20 tvåbäddsrum med en B&B lösning där rummen är utrustade med TV, men delar WC/dusch.

Enkelheten att från evenemang, körutbildning, eller testverksamheten snabbt förflytta sig till sitt boende har fått en ny innebörd för oss och våra kunder på Drivecenter Arena.