ARENAN

RACINGBANAN

Skandinaviens längsta motorbana färdigställdes våren 2019.
Första tävlingen, Midnattssolsloppet, kördes juni 2019 och evenemanget blev en riktig succé med 17 000 besökare under 2 dagar.
 
På motorbanan sker olika typer av publika evenemang men används också i vår dagliga verksamhet. Körutbildningar, testverksamhet och företagskörning är några av alla aktiviteter. Under sommaren 2021 kommer det arrangeras allt från trackdays för både bil och MC, SDC5000, Midnattssolsloppet och andra tävlingar/aktiviteter.
 
Banan är 4270 m lång, men går att nyttja i andra utföranden.
Intill banan finns det 20 depåboxar.
Runtom banan finns det totalt 5016 numrerade sittplatser på läktare, så även en ståplatsläktare.

TEST- OCH KÖROMRÅDEN

I anslutning till racingbanan finns stora körområden med breda asfalterade ytor och stora avåkningszoner. Raksträckor på upp till 2 km, kurvor, backe och halkkörningsytor, både under sommar- och vinterhalvåret. Det finns möjligheter att använda racingbanan i kombination med övriga körområden vid tillexempel testverksamhet, utbildningar och events.
 
I anslutning till racingbanan finns stora körområden med breda asfalterade ytor och stora avåkningszoner. Raksträckor på upp till 2 km, kurvor, backe och halkkörningsytor, både under sommar- och vinterhalvåret.
 
Det finns möjligheter att använda racingbanan i kombination med övriga körområden vid tillexempel testverksamhet, utbildningar och events.

EVENT OCH KONFERENS

Utöver vår racingbana och testanläggning så finns det lokaler i varierande storlekar, lämpliga för grupper på 5–10 personer till grupper upp emot 200 deltagande. Kombinera konferensdagen med ett trevligt event med olika aktiviteter eller varför inte en körutbildning fylld av upplevelser och bra erfarenheter för större säkerhet på vägarna.
 
Ta med dina kunder eller personal för möten / konferens hos oss. Vi ordnar företagsfester med aktiviteter i ett brett spann, allt från det lilla till det stora företaget. Ni kan till exempel köra en racingbil, för att sedan känna lugnet på ett yogapass. Ett event kan pågå alltifrån några timmar till en hel helg. Ni gör allt på ett och samma ställe, med gångavstånd mellan aktiviteterna.

LOGI OCH GLASHUSET

2019 sattes vårt fantastiska Glashus upp. Det står i nära anslutning till racingbanan med en härlig terrass runt hela huset. Med sina luftiga och ljusa lokaler inbjuder huset till möjligheter för olika aktiviteter, så som utställningar, konferenser, produktlansering och middagar. Hyr huset för era aktiviteter eller anlita oss att ordna en firmafest till era anställda.
 
På området finns ”hotellet” som färdigställdes 2020 med 80 enkelbäddsrum, där det finns möjlighet till tvåbäddsrum. Utöver det finns det 20 tvåbäddsrum med en B&B lösning. Enkelheten att från evenemang, körutbildning, eller testverksamheten snabb förflytta sig till sitt boende har fått en ny innebörd för oss och våra kunder på Drivecenter Arena.